مطالب آموزشی

دماسنج میله‌ای چیست و چه کاربردهایی دارد

دماسنج میله‌ای

[vc_row][vc_column][vc_column_text]دماسنج میله‌ای دیجیتال یکی از دماسنج‌هایی است که به غیر از مصرف صنعتی، در خانه نیز استفاده می‌شود. این نوع دماسنج برای اندازه‌گیری دمای مایعات و جامدات است. در صنعت جهت اندازه‌گیری مواد شیمیایی و مایعات، در منزل برای اندازه‌گیری دمای آب‌جوش، غذا و مواردی از این قبیل است که محدوده اندازه‌گیری آن -50 تا +300 می‌باشد. دماسنج میله‌ای دارای سیستم خاموشی اتوماتیک بعد از مدتی کار نکردن با دستگاه است و همچنین قابلیت ذخیره‌سازی دما را دارد. جهت جلوگیری از آسیب احتمالی به میله دماسنج، دستگاه در یک محفظه شفاف محافظ عرضه می‌گردد.

دماسنج دیجیتال چیست

دماسنج‌ها ابزاری هستند برای اندازه‌گیری دما و در برخی مواقع به همراه سایر تجهیزات جهت کنترل دما به کار می‌روند. از دماسنج‌های دیجیتال که یک نمونه از آن دماسنج میله‌ای است برای اندازه‌گیری دمای محیط و دستگاه‌های مختلف استفاده‌ می‌شود. به‌عنوان نمونه از این ترمومتر در خانه و اندازه‌گیری دمای گلخانه، دامداری، پرورش قارچ، کارخانه لبنیات، جوجه‌کشی، انبار مواد خوراکی، سیستم تهویه هوا، آزمایشگاه‌ها و غیره استفاده می‌شود. همچنین ترمومتر دیجیتال در بسیاری از پروژه‌های رباتیک، الکترونیک و ماژول کاربرد دارد.

نحوه خرید دماسنج میله‌ای

شرکت تارا طب با بیش از ده سال سابقه فعالیت در زمینه واردات و تامین مواد اولیه، مفتخر است مواد و تجهیزات مورد نیاز شما از بهترین برندهای روز دنیا را با نازل‌ترین قیمت بازار در اختیارتان قرار دهد. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر، استعلام قیمت و خرید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در قسمت تماس با ما اقدام بفرمایید.

دماسنج میله‌ای

تاریخچه پیدایش دماسنج‌ میله‌ای

در سال 1592 اولین وسیله واقعی علمی برای اندازه‌گیری درجه حرارت توسط گالیله اختراع شد. بدین منظور وی یک بطری شیشه‌ای گردن باریک را انتخاب کرد سپس آن را با آب رنگی تا نیمه پر کرد و به‌صورت وارونه داخل ظرفی محتوی آب رنگین قرار داد. با تغییر دما هوای محتوی بطری منقبض یا منبسط می‌شد و ستون آب در گردن بطری پایین و بالا می‌رفت.

این وسیله مقیاسی واقعی برای سنجش دما نبود، به‌نحوی‌که وسیله گالیله بیشتر از اینکه دماسنج باشد جنبه دما نما داشت. وی در سال 1631 تغییراتی را در دمانگار گالیله پیشنهاد داد. این پیشنهاد همان بطری وارونه گالیله بود که در آن فقط گرم و سرد شدن از روی انبساط و انقباض آب به ثبت می‌رسید.

دوک فردینالند که به علوم علاقه داشت در سال 1635 دماسنجی ساخت که در آن از الکل (در دمایی خیلی پایین‌تر از دمای آب یخ می‌بندد) استفاده کرد و چنان سر لوله را محکم بست که الکل نتواند تبخیر شود. سال 1640 در ایتالیا دانشمندان آکادمی لینچی نمونه‌ای از دماسنج‌های جدیدی ساختند که در آن از جیوه استفاده شده بود و هوا را دست‌کم تا حدودی از قسمت بالای لوله بسته خارج کرده بودند.

این نکته حائز اهمیت است که در حدود نیم‌قرن طول کشید تا دماسنج کاملاً تکامل یافت. در قرن هفدهم دانشمند هلندی گابریل دانیل فارنهایت نوعی دماسنج الکلی و گازی ساخت که بادقت اندازه‌گیری بیشتری می‌توانست دمای هوا را بسنجد. وی در سال 1714 دماسنج جیوه‌ای را طراحی و با ضریب دقت بالا با شیوه خاص درجه‌بندی کرد. این دانشمند در سال 1724 نتیجه تحقیقات خود را منتشر کرد. در سال 1723 نیز دانشمند سوئدی به نام آندرس سلسیوس دماسنج جیوه‌ای راه به صد قسمت مساوی تقسیم کرد. اندازه‌گیری دمای هوا با درجه سانتی‌گراد به نام ایشان ثبت شده است.

دانشمند انگلیسی به نام ژول با اعتقاد به اینکه گرما نوعی انرژی است آزمایش‌های زیادی دراین‌رابطه انجام داد. وی با اندازه‌گیری دمای آب به گرما در پایین و بالا یک آبشار صد و ده متری روی تبدیل انرژی پتانسیل آب به گرما بررسی‌های زیادی به انجام رساند. بعدازاین بررسی‌ها وی به این نتیجه رسید که مقدار انرژی در جهان ثابت است و فقط می‌تواند از صورتی به‌صورت دیگر تبدیل شود؛ بنابراین اجسام می‌توانند در حالت تعادل گرمایی وجود داشته باشند.

در سال 1843 ژول اظهار کرد که هر موقع مقدار معینی از انرژی مکانیکی به نظر ناپدید آید، به همره آن مقدار معینی گرما ظاهر شده و این دلیل بر پایستگی چیزی دارد که امروزه به آن انرژی می‌گوییم. ژول بیان می‌کند از اینکه عوامل بزرگ طبیعت به فرمان خالق فناناپذیر هستند خشنود است و اینکه هر موقع (انرژی) مکانیکی صرف شود هم‌ارز گرمایی دقیقی از آن به دست می‌آید. این نکته را ژول با کار در آزمایشگاه به دست آورده بود، اساساً وی مرد عمل بود و وقت کمی برای تفکرات فلسفی خود داشت. این در حالی است که دیگران با استدلال‌های ذهنی خود به این نتیجه رسیده بودند که مقدار انرژی در جهان ثابت است.

دماسنج میله‌ای

اصول فیزیکی کارکرد دماسنج

دماسنج‌ها را به‌صورت مطلق و تجربی می‌توان توصیف کرد. دماسنج‌های مطلق به‌وسیله مقیاس دمای مطلق ترمودینامیکی به‌صورت عددی کالیبره می‌شوند. به‌طورکلی لزوماً دماسنج‌های تجربی با دماسنج‌های مطلق از نظر اندازه‌گیری مقیاس عددی کاملاً تطابق ندارند. اما برای اینکه بتوان آن‌ها را یک دماسنج نامید باید با دماسنج‌های مطلق و با همدیگر طبق شرایط زیر تطابق داشته باشند.

همه دماسنج‌ها با داشتن دو جسم مجزا و در حالت تعادل ترمودینامیکی ایزوله از هم باید بتوانند تشخیص دهند دمای کدام یک مساوی یا بالاتر از دیگری است. در هر دو دماسنج تجربی احتیاجی نیست که رابطه بین قرائت مقیاس عددی آ‌ن‌ها خطی باشد، ولی این رابطه باید یکنوا باشد. این موضوع یک ویژگی اساسی دماسنج و دما است.

دلیل کاربرد جیوه در دماسنج به جای آب

دماسنج جیوه‌ای از یک لوله باریک با یک مخزن به شکل استوانه یا کروی تشکیل شده که درون آن با مایعی از جنس الکل یا جیوه پر شده است. دلیل عدم استفاده از آب این است که رنگ ندارد و در نتیجه نمی‌تواند دما را به به‌خوبی نشان دهد. آب ظرفیت گرمایی بالایی دارد و نسبت به تغییرات درجه حرارت و دما حساس نیست. همچنین آب زیر صفر درجه یخ‌زده و بالای صد درجه به جوش می‌آید و تبخیر می‌شود، در نتیجه در محدوده کمی از دما مایع است. به دلیل کشش سطحی بالای آب، مقدار زیادی از آن به دیواره می‌چسبد. همین‌طور آب چگالی یا دانسیته کمی در مقایسه با جیوه دارد.

دماسنج میله‌ای

آشنایی با کاربردهای دماسنج میله‌ای

  • اندازه‌گیری دمای تمام مایعات
  • دمای شیر
  • مایعات قندی
  • سنجش دمای مایعات در آشپزی
  • دمای خاک
  • ترمومتر و سنجش دمای قهوه
  • سنجیدن دمای روغن
  • اندازه‌گیری دمای میله مخصوص کاربردهای صنعتی

مشخصات دماسنج میله‌ای

صفحه LCD نمایش اطلاعات با فونت مناسب با خوانایی بالا حتی زیر نور خورشید، قابلیت ذخیره حداکثر و حداقل دما و نمایش دما در دو مقیاس فارنهایت و سانتی‌گراد از ویژگی‌های دماسنج میله‌ای است. ابعاد دماسنج میله‌ای 2*23 و ابعاد صفحه‌نمایش نیز 1.5*3 سانتی‌متر است. کارکرد آن با استفاده از یک باطری 1.5 ولتی AG13 با طول عمر بالا و مصرف کم است، این دماسنج نیازی به اتصال مستقیم به برق و به‌کارگیری آداپتور ندارد. جنس بدنه از پلاستیک درجه یک ساخته شده که از نوع ABS است.

بعد از 15 دقیقه عدم استفاده از دماسنج به‌صورت اتوماتیک خاموش می‌شود. دماسنج میله‌ای دارای دکمه روشن و خاموش و همچنین دکمه HOLD برای ثابت نگه‌داشتن دمای اندازه‌گیری شده جهت ثبت و مشاهده دقیق‌تر می‌باشد. میله حسگر دارای ابعاد 145 میلی‌متر و قطر 3 میلی‌متر می‌باشد که به یک سنسور با روکش فلزی منتهی شده است.

مشخصات دستگاه به‌صورت مختصر:

  • سایز دستگاه 25 سانتی‌متر
  • اندازه میله فولادی متصل به دستگاه 16 سانتی‌متر
  • دکمه هولدر نگهدارنده دما
  • دارای سیستم خاموش‌شدن اتوماتیک
  • حداکثر دمای سرد قابل‌اندازه‌گیری -50
  • قابلیت اندازه‌گیری دمای گرم تا حداکثر +300
  • اندازه‌گیری هر دو مقیاس فارنهایت و سانتی‌گراد
  • دارای قابلیت نشان‌دادن ماکسیمم و مینیمم دما در زمان روشن بودن دماسنج
  • توانایی نمایش دمای محیط بادقت حدود 0.1 درجه سانتی‌گراد
  • ثبت آخرین عدد اندازه‌گیری شده
  • خطای اندازه‌گیری 1 درجه سانتی‌گراد

دماسنج میله‌ای

روش استفاده از دماسنج میله‌ای

جهت استفاده از دماسنج میله‌ای ابتدا کلید ON که روی دستگاه مشخص است را زده سپس ال‌سی‌دی دستگاه شروع به کار می‌کند و دمای محیط را نشان می‌دهد. لازم به ذکر است برای استفاده در جامدات و مایعات فقط چند سانت از میله را داخل محفظه‌ای که قصد اندازه‌گیری دمای آن را دارید وارد نموده و بعد از چند ثانیه دمای دقیق آن را مشاهده نمایید.

دمای محیط را می‌توان در منزل به‌سادگی با استفاده از این دماسنج سنجید، همچنین می‌توان دمای مایعات و اجسام را نیز به دست آورد و روی صفحه‌نمایش نگاه کرد. این دماسنج دیجیتال در صنایع نیز کاربردی است و یک بخش بزرگی از کارها را می‌تواند شامل شود. به‌عنوان‌مثال می‌توان دمای هیت سینک یک LED یا آمپلی‌فایر را نیز با این دستگاه اندازه‌گیری کرد.

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر، استعلام قیمت و خرید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در قسمت تماس با ما، با مشاورین فروش شرکت به صورت مستقیم در ارتباط باشید. شرکت تارا مدرن طب تجهیز نیازهای شما را در سریعترین زمان ممکن، با نازلترین قیمت بازار فراهم می‌کند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *